2018/2019

Folytassa Csenger!

Az idősebbek még biztosan emlékeznek az 50-es évek végén indult és évtizedeken át rendkívüli népszerűségnek örvendő ,,Folytassa…” című brit komédiasorozatra. Nos, valójában csak a címe miatt említettem meg a szériát, hiszen a Csenger Futsal – Újpest találkozó korántsem vígjátékba illő, sokkal inkább komoly tétre menő összecsapásnak számított már a meccs előtt is. A bajnoki bronzérem mindkét együttes számára elérhető még, s a mai találkozó bizony igencsak fontos lehet a végelszámolásnál. Ami miatt eszembe jutott a ,,Folytassa…”, az nem más, mint a sorozat első részének címe (Folytassa őrmester!). A film címét a brit hadseregben igen gyakran elhangzó kifejezés ihlette, mikor a tisztek felszólítják az őrmestereket feladatuk,megkezdett tevékenységük folytatására. S, mégis hogy jön ide a futsal? Kétségtelen, hogy nem faék egyszerűségű érvelés mentén juthatunk el eddig. Azt a legtöbben tudják, hogy a fővárosi lila-fehérek ellen eddig is igen veretes mérleggel rendelkezett a Csenger Futsal együttese. Talán már-már egyfajta mumusként tekinthetnek Újpesten a csengeri csapatra. A hazai szurkolók ennek tudatában joggal adhatták ki a ,,parancsot”: Folytassa Csenger! Mert az Újpest elleni győzelmek olyan tevékenységnek számítanak, amit folytatni érdemes, sőt, folytatni kell!
A ma esti győzelem ismét egy szép epizód a sorozat történetében, hiszen nagy csatában – mert valljuk be: sokáig nem volt ez ennyire egyértelmű, mint azt a végeredmény mutatja- , egy jó ellenfelet sikerült legyűrni, életben tartva ezzel a bronzérmes reményeket. Úgy tűnik a Kartal elleni győzelemmel megtört a jég, és a csapat visszatalált a megfelelő útra. Csak így tovább! Már tényleg nem sok van a végéig!

Csenger Futsal – Újpest FC-220 Volt 7:4

-Kákos Dávid-

(Ui. Ma ünnepli születésnapját Csenger egyik legnagyobb Ferencváros szurkolója, aki ma duplán ünnepelhet, hiszen a másik, szívének szintén kedves zöld-fehér csapat, a Csenger Futsal az Újpest legyőzésével kívánt neki boldog születésnapot. Szép ajándék ez a fiúktól, nemde Fogi? 🙂 )

További képek a galériában tekinthetőek meg.


Emelkedő vérnyomás

Ez jut osztályrészül az utóbbi időben a csengeri szurkolóknak, na meg persze a játékosoknak, edzőknek, stábtagoknak. Hasonló ,,élményben” volt része a fiúknak a legutóbbi hazai nagypályás mérkőzésen is Tiszavasvári ellen. Ott a 88. percben született – illetve nem született- egy olyan játékvezetői döntés, melynek köszönhetően az ellenfél 2-2-re mentette a meccset. Most 6 másodperccel a vége előtt volt miért – fogalmazzunk úgy – bosszankodnia a csengeri publikumnak. Nagyon várta már mindenki az első győzelmet az idei rájátszásban, de ezúttal is csalatkoznunk kellett. Valljuk be…nem úgy alakult eddig ez a rájátszás, mint ahogy azt szerettük volna, vagy mint ahogy azt az előző években megszokhattuk. Persze volt egy-két jó pillanata, hiszen az egyre masszívabb Újpest ellen idegenben, mindössze egyetlen cserével pontot szerezni szép teljesítmény. Sőt! Még a három pont is könnyen meglehetett volna. A Kecskemét ellen az utolsó pillanatban megmentett pont is jól mutatja, hogy az akarat megvan a csapatban, de ez a rájátszás eddig valahogy nem a miénk. Ma már majdnem elhittük, hogy itt lehet a fordulat, ám úgy tűnik, hogy az idei év nem rólunk szól. Fortuna kegyeltjei mostanság nem kishazánk legkeletibb csücskében keresendőek. Izgalmas meccs volt – ahogy az már a Gyöngyös ellen lenni szokott- szép gólokkal, jó és rosszabb időszakokkal mindkét fél részéről, de úgy tűnik, hogy a mai estén a második félidei jó teljesítmény, Pálfi Pista három gólja és az, hogy Mándi Laci a vérét adta a győzelemért még így együtt sem lehetett elég a három pont megszerzéséhez. Nem szólhat minden évben rólunk a rájátszás. Mert azt ugye a legtöbben tudják, hogy a Csenger Futsal az egyetlen csapat, amelyik a rájátszás bevezetése óta minden évben a felsőházban szerepelhetett. Volt, hogy csillogtak az érmek, volt, hogy nem, de ez mindenképpen igen szép teljesítmény. Gondoljunk erre, ha azon bosszankodnánk, hogy az idén esetleg ,,csak” hatodik lesz a csapat… A dobogó egyébként még mindig elérhető, bár kétségtelen, hogy egy igen huszáros hajrá szükségeltetne hozzá, meg jó adag szerencse, aminek ugyancsak híján van a csapat az utóbbi időben.

Csenger Futsal – Energia SC Gyöngyös 7:7

S, hogy abszolút pozitívan záródhasson ez a kis írás, ejtsünk szót NB III-as csapatunkról, a Csenger Futsal-Beregvidékről, akik a kezdeti nehézségeken átlendülve ma esti, Gyulaháza elleni győzelmüknek (7-5) köszönhetően, megyénk csapatai közül a legjobb helyezést elérve, a 4. helyen zárták az idei pontvadászatot. Külön öröm, hogy a bajnokság gólkirálya Dávid Róbert lett 50 találattal. Gratulálunk!

-Kákos Dávid-

További képek a galériában tekinthetőek meg.


Bármi

A ma esti meccs előtt igazából nem kellett különösebben izgulniuk a csengeri szurkolóknak – na nem azért mert olyan egyértelmű lett volna a meccs kimenetele pro, vagy kontra. Egy rendkívül jó csapat látogatott Csengerbe, mely a fordulót megelőzően a harmadik pozíciót foglalta el a tabellán. De a mai meccs eredménye – bár természetesen hatással van a továbbiakra -, sem a csengeri remények szertefoszlatására nem volt hivatott, sem a nyugodt hátradőlés időszakát nem hozhatta el. A tíz fordulóból csupán a harmadikat tudtuk le a Keleti-csoport felsőházi rájátszásában. Ez pedig azt jelenti, hogy még bőven van lehetősége a csapatoknak változtatni jelenlegi helyezésükön. Ahogy mondani szokták, egy ilyen kiegyenlített mezőnyben bármi megtörténhet. Bármi. 
Ez a meccs igazából már az elejétől fogva ,,döntetlen szagúnak” tűnt. Egyik csapat sem tudott egyértelműen a másik fölé kerekedni, így igazságosnak mondható az X. Az már érdekesebb, hogy ahogy haladtunk előre az időben, felsejlett egy gól nélküli döntetlen rémképe is, amihez valljuk be, nincs hozzászokva a csengeri publikum, meg úgy általában a futsal pályák népe. Hála Istennek nem 0-0-val fújták le a találkozót és négy gól láthattak mindazok, akik ellátogattak ma este a Csenger Városi Sportcsarnokba. Persze más eloszlásnak talán jobban örültünk volna… 🙂
Minden esetre a mai döntetlen annyit jelent, hogy nem került komolyabb lépéshátrányba a csapat a dobogóért folytatott küzdelemben (a második hely is csak hárompontnyira van, ám a mezőny rettentően sűrű), de messze még a szezon vége, úgyhogy vissza a munkához, mert rengeteg feladat áll még az együttes előtt, lazításra pedig nemigen lesz mód a bajnoki hajrában.

Csenger Futsal – ScoreGoal Kecskeméti FC 2:2

– Kákos Dávid –

További képek a galériában tekinthetőek meg.


Hello

,,Hello, hello…újra itt vagyok!” Akár így is köszönthetné a felsőházi rájátszást a Csenger Futsal csapata, mivel –ahogy eddig minden évben- idén tavasszal is találkoznak a régi játszótársak. A fenti idézet bizonyára sokak számára ismerős, hiszen Ákos Hello-jának első soráról van szó, mely a Karcolatok című albumon kapott helyet, ami szinte napra pontosan 26 évvel ezelőtt, 1993. március 23-án jelent meg. Szóval, újra találkozik a két régi jó barát, a felsőházi rájátszás és a csengeri futsal csapat. Nincs is az NB II Keleti-csoportjában ennél régebbre visszanyúló barátság. Most bő két hónapon keresztül ismét együtt múlatják majd az időt, s ebbe biztosan belefér majd tíz jó kis meccs. Kezdésnek itt volt például a ma esti Csenger-Kartal, ami tökéletes indítása lehetett volna az idei rájátszásnak, mivel minden megvolt benne, ami egy jó felsőházi csörtéhez kell. Gólok, helyzetek, nagy védések, szikrázó összecsapások, színes kártyák, 5 a 4 elleni játék…csak a győzelem hiányzott. A hazai kapufa pl. három ízben is elfelejtette, hogy melyik sportcsarnokban van, de azt is tegyük gyorsan hozzá, hogy egy igen jó csapattal kellett farkasszemet nézniük a csengeri fiúknak. A mai este a vendégeké volt. No, de sebaj…május közepe még messze van. Joggal bízhatunk benne, hogy lesznek még a maitól sokkal jobban sikerült meccseink a szezonban!

Csenger Futsal – Kartal SE 4:6

-Kákos Dávid-

További képek a galériában tekinthetőek meg.