A krónikás szemével…

Folytassa Csenger!

Az idősebbek még biztosan emlékeznek az 50-es évek végén indult és évtizedeken át rendkívüli népszerűségnek örvendő ,,Folytassa…” című brit komédiasorozatra. Nos, valójában csak a címe miatt említettem meg a szériát, hiszen a Csenger Futsal – Újpest találkozó korántsem vígjátékba illő, sokkal inkább komoly tétre menő összecsapásnak számított már a meccs előtt is. A bajnoki bronzérem mindkét együttes számára elérhető még, s a mai találkozó bizony igencsak fontos lehet a végelszámolásnál. Ami miatt eszembe jutott a ,,Folytassa…”, az nem más, mint a sorozat első részének címe (Folytassa őrmester!). A film címét a brit hadseregben igen gyakran elhangzó kifejezés ihlette, mikor a tisztek felszólítják az őrmestereket feladatuk,megkezdett tevékenységük folytatására. S, mégis hogy jön ide a futsal? Kétségtelen, hogy nem faék egyszerűségű érvelés mentén juthatunk el eddig. Azt a legtöbben tudják, hogy a fővárosi lila-fehérek ellen eddig is igen veretes mérleggel rendelkezett a Csenger Futsal együttese. Talán már-már egyfajta mumusként tekinthetnek Újpesten a csengeri csapatra. A hazai szurkolók ennek tudatában joggal adhatták ki a ,,parancsot”: Folytassa Csenger! Mert az Újpest elleni győzelmek olyan tevékenységnek számítanak, amit folytatni érdemes, sőt, folytatni kell!
A ma esti győzelem ismét egy szép epizód a sorozat történetében, hiszen nagy csatában – mert valljuk be: sokáig nem volt ez ennyire egyértelmű, mint azt a végeredmény mutatja- , egy jó ellenfelet sikerült legyűrni, életben tartva ezzel a bronzérmes reményeket. Úgy tűnik a Kartal elleni győzelemmel megtört a jég, és a csapat visszatalált a megfelelő útra. Csak így tovább! Már tényleg nem sok van a végéig!

Csenger Futsal – Újpest FC-220 Volt 7:4

-Kákos Dávid-

(Ui. Ma ünnepli születésnapját Csenger egyik legnagyobb Ferencváros szurkolója, aki ma duplán ünnepelhet, hiszen a másik, szívének szintén kedves zöld-fehér csapat, a Csenger Futsal az Újpest legyőzésével kívánt neki boldog születésnapot. Szép ajándék ez a fiúktól, nemde Fogi? 🙂 )

További képek a galériában tekinthetőek meg.